Veilig internet gebruik

Veilig internetgebruik

Beveilig je computer, tablet en smartphone

 

-Zorg dat de geïnstalleerde software (je besturingssysteem en beveiligingsprogramma's als virusscanner en firewall) op de apparatuur die je gebruikt voor het gebruik van je persoonlijke online werknemers- of werkgeversprofiel bij Selexions, is voorzien van actuele (beveiligings)updates.

-Installeer geen illegale software.

-Beveilig de apparatuur die je gebruikt voor het gebruik van je persoonlijke online werknemers- of werkgeversprofiel bij Selexions met een toegangscode.

-Zorg er voor dat de toegangscode van je apparaat en de toegangscode tot je online werknemers- of werkgeversportaal niet door onbevoegden kunnen worden gebruikt.

-Open nooit bijlages of bestanden in e-mails van een afzender die je niet kent.

-Denk je dat je computer is geïnfecteerd met een virus? Laat je computer nakijken en, als dat nodig is, schonen door een gespecialiseerd bedrijf of je computerleverancier.

-Gebruik op uw computer/smartphone/tablet waarmee u Selexions online bezoekt een zogenaamde VPN verbinding. Met een VPN-dienst (softwareprogramma) die u hiervoor nodig heeft, heeft u een veilige, gecodeerde tunnel om al uw online verkeer door te laten stromen. Het biedt veilig en privé toegang tot het internet. Er zijn vele aanbieders van betaalde VPN-diensten waar u een abonnement op kunt nemen, maar dat kan ook gewoon gratis zoals bijvoorbeeld met "Proton VPN".

Controleer de beveiligde verbinding

 

Controleer altijd als je gebruik gaat maken van je persoonlijke online werknemers- of werkgeversprofiel het volgende:

 

-Heb je verbinding met een (draadloos) netwerk dat je kent en vertrouwt? Wees altijd voorzichtig met openbare wifispots. Bijvoorbeeld op een terras. Bij voorkeur maak je alleen verbinding met draadloze netwerken die minimaal WPA-2 (bij voorkeur WPA-3) beveiliging hanteren.

-Begint het internetadres met https:// (bevat dus een S)? De "s"staat voor "secure"(= beveiligd). Staat er alleen "http"(zonder "s") dan is de internetverbinding niet beveiligd.

-Is het adres van het online werknemersprofiel van Selexions juist gespeld: https://www.selexions.nl/werknemer/login. Fraudeurs proberen je soms te misleiden door websites te bouwen met een net iets andere naam. *

-* Voor zakelijke klanten geldt: Is het adres van het online werkgeversprofiel van Selexions juist gespeld: https://www.selexions.nl/klant/login . Fraudeurs proberen je soms te misleiden door websites te bouwen met een net iets andere naam.

-Staat er een slotje in de browser? 

 

Veilig uitloggen

 

Ben je klaar in je persoonlijke werknemers- of werkgeversprofiel? Log dan altijd uit.